Veel belangstelling voor de ‘Nacht van DE triathlon’

De ‘Nacht van DE triathlon’ mag zich dit jaar wederom in een stijgende belangstelling verheugen. Maar liefst bina 90 deelnemers hebben zich al gemeld voor het triathlonfeest van het jaar. De ‘Nacht’ is een paar jaar geleden door Frank Heldoorn gestart. Dit jaar gebeurt dat in samenwerking met Triathlonweb, mede in het kader van de viering van ons tienjarig bestaan. Een mooiere datum dan 10-10-2010 (en het samenvallen daarvan met de Ironman van Hawaii) is daarvoor immers nauwelijks denkbaar.

Met de deelnemers wordt ’s middags eerst een gezamenlijke looptraining afgewerkt op de Utrechtse Heuvelrug. Na de looptraining en het douchen krijgen de deelnemers een uitgebreid pastabuffet voorgeschoteld. Daarna belooft het een grote feestelijke avond te worden met muziek, een triathlonquiz, stellingen, enkele prijsuitreikingen en uiteraard de live-beelden vanuit Hawaii – waar mogelijk aangevuld met live SMS- of Twitter-updates vanaf Big Island over de verrichtingen van het Nederlandse smaldeel dat daar meedoet. En dat alles wordt aan elkaar gepraat door Nederlands triathlonspeakers bij uitstek, Wim van den Broek en Ruud de Haan.

Deelname aan de ‘Nacht’ kost 15 euro, maar daar krijgt men naast de looptraining, het pastabuffet en de feestavond nog het nodige meer voor terug. Alle deelnemers krijgen een set Ironman Pro stretch lace locks (winkelwaarde 15 euro; ter beschikking gesteld door Sanden Sports). Daarnaast zal er ook een promotieteam van Red Bull aanwezig zijn, alsmede een stand van Tri-Run. Tot slot zijn er met de triathlonquiz op de avond nog mooie prijzen te winnen met een gezamenlijke waarde van 400 euro. Deze prijzen zijn ter beschikking gesteld door Triathlonshop.be, Snelle Wielen en Foor