Lisa Mensink bekroond tot ITU’s sterkste fietster

VANCOUVER (CAN) – Lisa Mensink heeft de World Championship Series van 2010 afgesloten als de leidster in het klassement voor de beste fietser. Bij de heren ging die titel – en de bijbehorende bonus van 5000 dollar – naar de Portugees Bruno Pais. Mensink was dit seizoen vaker de snelste op de fiets in het damesveld; naast de finale in Budapest had ze ook de beste bike split in Sydney en Kitzbühel. Ze won de titel en de bonus met een zeer ruime marge op Svenja Bazlen en Nicola Spirig.

De ITU heeft eerder dit jaar beslotne rankings te gaan bijhouden voor de beste zwemmers, fietsers en lopers in het WCS-veld, om op die manier de meest constante atleten op die losse disciplines te kunnen belonen.

Op het zwemonderdeel was Dmitry Polyansky de meest contante, en bij de dames Laura Bennett. Bij het lopen ging, ondanks diens dramatische loopfinale in Budapest, de titel naar Jan Frodeno, nipt voor Javier Gomez. Bij de dames ging die titel naar de Canadese Paula Findlay, de grote verrassing van dit seizoen.

Bronnen:
International Triathlon Union