Het enige Nederlandstalige blad over triathlon is de uitgave van de Nederlandse Triathlon Bond ‘Transition‘, dat maandelijks verschijnt voor alle leden van de NTB. Het is het enige blad in Nederland dat zich specifiek op triathlon en duathlon richt. Het bevat o.a. wedstrijdverslagen, trainingstips, aankondigingen, de wedstrijdkalender, bondsberichten etc. Het blad is de moeite waard; alleen hiervoor al is een NTB-lidmaatschap aan te raden!

Ieder NTB-lid is al automatisch geabonneerd op ‘Transition’. Het blad is niet los verkrijgbaar in de winkel, men kan zich via de Nederlandse Triathlon Bond op het blad abonneren, ook als men geen NTB-lid is. Niet-leden van de NTB kunnen zich abonneren via het aanmeldingsformulier op de NTB-site.

De NTB geeft ook een aantal nieuwsbrieven via e-mail uit. Naast een algemene nieuwsbrief zijn er bijvoorbeeld ook divers nieuwsbrieven voor specifieke wedstrijdcircuits. Abonnement op elk van deze nieuwsbrieven is aan te vragen door middel van het sturen van een mailtje naar de NTB.

Triathlonbladen buiten Nederland
Enkele ‘grote’ internationale triathlonbladen zijn:

Ook zijn er op het internet diverse e-zines over triathlon en (multi-)duursport te vinden. Hieronder vind je een overzicht.

Europees