NTB start met wintercircuit

NIEUWEGEIN – In navolging van de reeds bestaande circuits heeft de NTB in samenwerking met een aantal wedstrijdorganisaties een circuit van wintertri- en duathlons ontwikkeld. In Nederland kennen we de laatste jaren vier wintertriathlons en -duathlons: Groningen, Enschede, Assen en Alkmaar. Daarnaast wordt jaarlijks door Nederlandse atleten meegedaan aan de wintertriathlon in Inzell, die georganiseerd wordt door de organisatie van de wintertriathlon Assen. Om deelname aan al deze evenementen te stimuleren, de samenwerking tussen de betreffende organisaties nog verder te verbeteren, de winteratleten hun eigen podium te bieden en de winterse varianten van combiduursport een volwaardige plaats te geven binnen de NTB-circuits, zal met ingang van het winterseizoen 2010 – 2011 het NTB wintercircuit van start gaan.

Het circuit bestaat uit de volgende wedstrijden:


  • Assen – zaterdag 30 oktober 2010
  • Alkmaar – zondag 14 november 2010
  • Inzell – zaterdag 5 februari 2011 (datum onder voorbehoud)
  • Groningen – zaterdag 12 maart 2011
  • Twente – zaterdag 26 maart 2011

Atleten die in het bezit zijn van een NTB-licentie en in minimaal drie van de vijf wedstrijden punten scoren, worden opgenomen in de rangschikking. Voor de dames is gekozen voor de korte (sprint)afstanden van de betreffende wedstrijden, de heren nemen deel aan de lange variant. Klassementen worden opgemaakt in 10-jarencategorieën van 20 tot en met 60 jaar.

Bronnen:
Nederlandse Triathlon Bond