Dirk Wijnalda klaar voor titelprolongatie

HUIZEN – Dirk Wijnalda heeft zaterdag in Huizen zijn visitekaartje afgegeven voor titelprolongatie op het NK lange afstand volgende week zondag in Stein. De triatleet uit Bunnik kwam pas als dertiende uit het water, maar dankzij de snelste fiets- en looptijd trok hij de overwinning in winderig Huizen naar zich toe. Wijnalda had op de finish in winkelcentrum Oostermeent een voorsprong van 2,5 minuut op Martijn Boot, die als snelste uit het Gooimeer kwam. Boot zag Wijnalda na 30 kilometer op de fiets door de Flevopolder voorbij komen. Als Wijnalda met voorsprong aan het lopen kan beginnen, is hij in Nederland doorgaans niet meer te kloppen. Corne Klein eindigde derde. De top drie doet mee aan het NK in Stein. Marleen Vos kwam tussen de mannen als derde aan de kant, viel ver terug op de fiets, maar herstelde zich bij het lopen en won met twee minuten voorsprong op Monique Kroeze. Snelste fietster Monica Gorska werd derde.

Onder de deelnemers bevond zich ook het in Nederland woonachtige nichtje van de Chileense voormalige Ironmankampioen Cristian Bustos: Jessica Bustos.

UITSLAGEN 
TRIATHLON HUIZEN

MANNEN -----------------------------
 1 Dirk Wijnalda    1.53.26
 2 Martijn Boot     1.56.07
 3 Corne Klein     1.57.35
 4 Frank Veltman    1.58.01
 5 Robert Mijwaart   1.58.27
 6 Jan Blokland     1.58.51

VROUWEN ----------------------------
 1 Marleen Vos     2.10.56
 2 Monique Kroeze    2.13.06
 3 Monica Gorska    2.14.56

Bronnen:
Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Oostermeent Triathlon Huizen