Triathlon Team Gelderland krijgt versterking

WESTERVOORT – Ze zijn nog maar net verhuisd naar de regio en al direct opgenomen in Triathlon Team Gelderland. Rina Zijgers en Martijn Keijsers kwamen vorige maand in Arnhem wonen en zijn door hun Gelderse triathloncollega’s direct welkom geheten in hun triathlonformatie. Zowel Zijgers als Keijsers starten voor het team in een aantal regionale wedstrijden. Ook nemen zij enkele organisatorische taken op zich, waarmee de teamstructuur verder versterkt zal worden.

Zijgers (30) begon in 2002 met triathlon en was al snel succesvol in het studentencircuit. Ze richtte als voormalig zwemster in Wageningen een studentenfietsvereniging op, voordat ze naar Enschede verhuisde. Haar succesvolste jaren tot nu toe kende ze als verenigingslid van Hellas uit Utrecht, waarmee ze de verenigingscompetie won. In 2008 won Zijgers maar liefst acht wedstrijden in Nederland en Duitsland. Ze richt zich met name op de Olympische Afstand en doet daarnaast sprint triathlons en halve ironmans. Sinds haar verhuizing naar Arnhem is ze lid van Triathlon Vereniging Arnhem, Wasser und Freizeit Münster en Triathlon Team Gelderland.

Keijsers (31) kwam via studentenvereniging Aloha in Enschede in aanraking met de triathlonsport. Hij was voorzitter van Aloha en won met de studenten de nationale verenigingscompetitie voordat hij naar Utrecht verhuisde en opnieuw de verenigingsfinale wist te winnen. Keijsers behaalde diverse podiumplekken in regionale wedstrijden door de jaren heen. In 2009 maakte hij zijn debuut op de klassieke afstand in het Franse Nice. Daarna startte hij nog in Almere, maar viel uit met rugproblemen. Hij is lid van Triathlon Vereniging Arnhem, Wasser und Freizeit Münster en het Triathlon Team Gelderland. Namens de Nederlandse Triathlon Bond verzorgt hij de persvoorlichting.
In 2008 werd Triathlon Team Gelderland (TtG) opgericht, met daaraan gekoppeld de Stichting Duursport Gelderland. Met het triathlonteam als uithangbord wil de stichting zich richten op het vinden, begeleiden en laten doorstromen van Gelderse talenten in duursporten als zwemmen, hardlopen en triathlon. Het team bestaat momenteel uit acht atleten, waarvan Daniel Avant, Bram van den Bergh en Roeland Smits de bekendste namen zijn. Daarnaast is een uitgebreide staf van trainers, begeleiders en verzorgers verbonden aan het team, evenals een aantal sponsoren en begunstigers. Begin 2010 is Theo van der Staak aangetreden als teammanager. In het najaar van 2010 wordt de zoektocht naar jeugdig talent in Gelderland gestart middels enkele Talentdagen.

Bronnen:
Theo van der Staak
Triathlon Team Gelderland