Peter Res derde in Bocholt

BOCHOLT (BEL) – Bij de sprinttriathlon van Bocholt is Peter Res als derde geëindigd. De voormalige subtopper uit de baan- en wegatletiek heeft recent de overstapt gemaakt naar de triathlon. Na een goed optreden bij de stadstriathlon van Weert toonde hij in België ook aan op het podium te kunnen eindigen. Bij zowel het fiets- als het looponderdeel schoof Res steeds verder op in het veld en moest uiteindelijk slechts twee Belgische deelnemers voor zich dulden.

Michel van de Wall en Maarten van Kooij completeerden een trio van atleten van het Maastrichtse Ferro Mosae in de top-tien. Beiden hebben zich dit jaar voornamelijk geprofileerd op de duathlon (oa. winst voor Van de Wall in Hilversum), maar wisten net als Res een zwakker zwemonderdeel te laten volgen door een sterker optreden op het land.
Bij de dames behaalde Kim van Wijck bij haar debuut een verdienstelijke vijfde plek.

UITSLAGEN 
TRIATHLON BOCHOLT (BEL)

MANNEN -----------------------------
 1 Chris Schepers   BEL  52:40 
 2 Dirk Bullen     BEL  53:19 
 3 Peter Res         53:51
 
VROUWEN ----------------------------
 1 Liesbet De Schryver BEL 1:01:29 
 2 Marlot Maas     BEL 1:01:53 
 3 Lien Suls      BEL 1:05:03

Bronnen:
Nick Zwartjes
Triathlon Limburg