Maaike Caelers tweede in ETU-triathlon Senec

SENEC (SLO) – Een goede lichting triatletes zit er aan te komen voor Nederland. Was vorig jaar de pas 19-jarige Rachel Klamer al goed voor medailles op WK en EK en winst in een ETU-triathlon, dit weekend deed Maaike Caelers een greep naar haar eerste internationale zege. In de slotfase van de internationale European Cuprace in het Slowaakse Senec liep ze in een lange eindsprint nog bijna voorbij de Duitse Rebecca Robisch, die veel eerder aan de 10 kilometer lopen begonnen was. De Limburgse moest bij het zwemmen nog veertig seconden toegeven op de Duitse, kwam in een goede achtervolging terug vooraan en liep een ijzersterk looponderdeel, waardoor ze Robisch tot op een seconde benaderde. Nationaal kampioene Birgit Cals is nog niet onvoldoende hersteld van een blessure. Ze werd 23e.

In Schotland eindigden twee Nederlanders in de middenmoot op de Strathclyde Park Triathlon, die dit jaar ook meetelt als ETU European Cup wedstrijd. Vincent Böhm en Peter de Vries eindigden als zeventiende en achttiende, Martijn Dekker en Tim Dullaart stapten daar uit.

UITSLAGEN 
ETU TRIATHLON SENEC (SLO)

MANNEN -----------------------------
 1 Marek Jaskolka   POL 1.50.55
 2 Filip Ospaly    CZE 1.50.55
 3 Ruedi Wild     SUI 1.51.25

VROUWEN ----------------------------
 1 Rebecca Robisch   GER 1.58.13
 2 Maaike Caelers      1.58.14
 3 Katie Ingam     GBR 1.58.22

UITSLAGEN 
ETU TRIATHLON STRATHCLYDE (GBR)

MANNEN -----------------------------
 1 Ritchie Nichols   GBR 1.50.34
 2 David McNamee    GBR 1.50.51
 3 Bryan Keane     IRL 1.51.03 

VROUWEN ----------------------------
 1 Jacqueline Slack  GBR 2.05.54
 2 Alexandra Tondeur  BEL 2.06.56
 3 Charlotte McShane  AUS 2.07.53

Bronnen:
Wim van den Broek, NTB-Persdienst