Eddy Lamers wint halve triathlon Westervoort

WESTERVOORT – De halve triathlon van Westervoort is gewonnen door Eddy Lamers, die vorig jaar door blessures en andere prioriteiten nauwelijks een wedstrijd deed. De tweede plaats was zo mogelijk nog opmerkelijker. Menno Oudeman – in 1999 nog de nummer drie van Europa op de lange afstand – deed bijna negen jaar geen wedstrijd. Dit seizoen keert de Gelderlander terug met serieuze bedoelingen. Hij wil zich kwalificeren voor de Ironman op Hawaii. De wedstrijd bij de vrouwen werd gewonnen door Esther Tanck.

Westervoort neemt een bijzondere plaats in op de triathlonkalender. Alle inkomsten uit inschrijfgelden en sponsoring gaan naar het KWF. De deelnemers nemen genoegen met een bloemetje in plaats van prijzengeld. Het is zelfs zo dat de winnaars worden geeerd en de laatste binnenkomer als grote held wordt binnen gehaald.

UITSLAGEN 
TRIATHLON WESTERVOORT

MANNEN -----------------------------
 1 Eddy Lamers      4.04.08
 2 Menno Oudeman     4.11.56
 3 Bram van den Bergh   4.19.14
 4 Matthijs Westerbeek  4.23.21
 5 Rene Bosch       4.41.15
 6 Adri van Rooij     4.47.53

VROUWEN ----------------------------
 1 Esther Tanck      5.07.19
 2 Marion van Hilst    5.09.55

Bronnen:
Wim van den Broek, NTB-Persdienst