Bouma en Van der Smissen het snelst in Groningen

GRONINGEN – Armand van der Smissen en Stefanie Bouma zijn zondag beide winnaar geworden van de Cyclespeed Duathlon, op en rond het Zernike in Groningen. Bij de mannen werd in de eerste vijf kilometer het initiatief genomen door Gert-Jan Liefers. Met tien seconden voorsprong op Van der Smissen kwam hij de wisselzone in. Achter Van der Smissen vormde zich een groepje met Wim Nieuwkerk, Michel van der Wall en Mark Oude Bennink. Tijdens het fietsonderdeel viel Liefers flink terug en lag Van der Smissen op kop, met Nieuwkerk op een tiental seconden achterstand. Van de Wall was onfortuinlijk en viel uit met een lekke band. In de laatste run over ruim tweeënhalf kilometer kon Van der Smissen zijn voorsprong vergroten ten koste van Nieuwkerk. Plaatselijke favoriet Oude Bennink werd derde. Liefers klokte in de laatste run weer veruit de snelste tijd en pakte uiteindelijk de zesde plaats.

Bij de vrouwen kon Stefanie Bouma in de eerste run voor in de wedstrijd mee, en nam een voorsprong van ruim anderhalf minuut op de tweede vrouw in de race, Monique Burger. Tijdens het fietsonderdeel verloor ze een flink deel van haar voorsprong, maar met een sterke laatste run finishte uiteindelijk nog ruim een minuut eerder. Derde werd Jolien Janssen.

In het Nederlands Studenten Kampioenschap was er goud voor Wim Nieuwkerk, het zilver bleef in Groningen (Mark Oude Bennink) en Pim Kok pakte het Brons. Bij de dames was er goud voor Stefanie Bouma, Jolien Janssen werd tweede, en de derde plek bij de dames ging naar Marieke van der Vegt.

UITSLAGEN 
DUATHLON GRONINGEN

MANNEN -----------------------------
 1 Armand van der Smissen 0:56:22
 2 Wim Nieuwkerk      0:56:41
 3 Mark Oude Bennink    0:57:15

VROUWEN ----------------------------
 1 Stefanie Bouma     1:03:47
 2 Monique Burger     1:04:48
 3 Jolien Janssen     1:07:47

Bronnen:
Henk-Jan Dolsma
Cyclespeed Duathlon Groningen