Vasseur buigt voor Strijk in zwemloop Roosendaal

ROOSENDAAL – Een aantal jaren geleden was Remy Vasseur bijna niet te kloppen op de zwemlopen in Zuidwest-Nederland. In Roosendaal moest hij zondag echter zijn meerdere erkennen in Erik Simon Strijk. Op de kilometer zwemmen waren Vasseur, Niels en Erik Simon Strijk en Rob Musters behoorlijk aan elkaar gewaagd. Door het grote temperatuurverschil tussen het zwembad en buiten in de kille wind hield Niels Strijk het na de eerste loopronde voor gezien omdat zijn spieren begonnen te protesteren. In de vier looprondes kon Vasseur zich behoorlijk handhaven, zeker gezien het feit dat hij een dag ervoor ruim 30 km had gelopen in voorbereiding op de marathon in Zeeuws Vlaanderen. Strijk gaf de overwinning echter niet meer uit handen. Rob Musters deed met zijn derde plaats goede zaken en rukte op naar de leiding in het tussenklassement. Marc Riemens finishte op de vierde plaats en staat nu op de tweede plaats in het klassement dat op 18 april wordt afgesloten in het verwarmde buitenbad van Hoeven.

Anne Kwist had maar met één tegenstandster af te rekenen en deed dat met overtuiging. Op de korte afstand was Niels Ost te sterk voor Marco Akershoek tijdens het lopen, en bij de dames rolde ook Ewa Fiuk op het slotonderdeel de snellere zwemster Lotte van Meurs op.

UITSLAGEN 
ZWEMLOOP ROOSENDAAL

MANNEN ---------------------------------
 1 Erik Simon Strijk    46:48
 2 Remy Vasseur      47:27
 3 Rob Musters       50:53 H40
 5 Bram Crikemans     51:05
 6 Joppe Wuyts       51:35
 7 Mario Appermans     51:36
 8 Niels Koole       52:34
 9 Jan Cools        53:06
10 Pieter van Hal     53:39 H40

VROUWEN --------------------------------
 1 Anne Kwist       59:10
 2 Patricia Goossens   1:04:58

Bronnen:
Sjaak Sinke
Werkgroep Triathon Zuidwest Nederland