Nederlanders aan de start in sterrenveld van Abu Dhabi

ABU DHABI (VAE) – Komende zaterdag zal de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten even het centrum zijn van de internationale triathlonwereld. Die dag zullen zowel een groot aantal toppers op de ‘korte’ afstand alsmede op de lange afstand de strijd aangaan. De wedstrijd in Abu Dhabi wordt voor het eerst gehouden, maar kent desondanks een ‘star-studded’ startveld. Dit zal mede zijn oorzaak vinden in de riante prijzenpot die in het verschiet is gesteld: naast Hawaii is deze wedstrijd één van de best gedoteerde, met een prijzenpot van 230.000 dollar.

Vanuit Nederland zullen Heleen bij de Vaate, Irene Kinnegim en Yvonne van Vlerken de nationale eer hoog houden op de incourante lange afstand van 3 km zwemmen, 200 km fietsen en 20 km hardlopen. Zij krijgen een keur van mondiale toppers tegenover zich, zoals Rebekah Keat, Lisbeth Kristensen, Samantha McGlone, Catriona Morrison, Virginia Berasategui, Leanda Cave, Hillary Biscay en Sofie Goos.

Jan van Berkel, lid van het Abu Dhabi Triathlon Team onder leiding van Faris Al-Sultan, zal starten op de halve afstand. Al-Sultan start zelf op de lange afstand, en zal daar de strijd aangaan met onder andere Rutger Beke, Bert Jammaer, Fraser Cartmell, Eneko Llanos, Bryan Rhodes, Ronnie Schildknecht, Pete Jacobs, Leon Griffin en Rasmus Henning.

Bronnen:
Abu Dhabi International Triathlon