Marathonrijder Tristan Loy start in Groningen

GRONINGEN – Niet alleen wielrenners en atleten maken weleens een uitstapje naar de combinatieduursport. Voor komende zaterdag prijkt ook op de startlijst van de wintertriathlon van Groningen de naam van een interessante outsider, namelijk die van de Franse marathonschaatser Tristan Loy van de Adformatie marathonploeg. Hij zal zaterdag voor het eerst deelnemen aan een wintertriathlon. “Dat het een spannende strijd zal gaan worden staat voorop, combiduursport is weer eens heel wat anders dan een schaatsmarathon”, aldus Loy. Hij zal het moeten gaan opnemen tegen erkende wintertriatleten als Robert Beute en Martin Veenhuizen (de nummers drie en vier van het NK), alsmede Machiel Ittmann, Kurt van de Nes en Frank de Graaf.

De zevende editie van de Estheticon Wintertriathlon herbergt dit jaar wederom het Nederlands Studentenkampioenschap. Het zal dan ook een spannende strijd gaan opleveren wie zich voor het jaar 2010 Nationaal Kampioen mag noemen onder de studenten. Daarnaast gaan er ruim 40 trio teams los op de middenafstand en dit jaar voor het eerst ook op de sprintafstand.

Bronnen:
Job Eijsink
Estheticon Wintertriathlon Groningen