Dirk Londema klopt Carlos Baltus in Arnem

ARNHEM – Ondanks een kleine bui in de ochtend en wat druppels tijdens de wedstrijd, bleven de atleten tijdens de elfde editie van de Arnhemse Bosfietsloop grotendeels verschoond van een modderbad. Door de droge weken voorafgaand, was het parcours wederom droog en erg snel. Dat bleek ook uit de tijd van winnaar Dirk Londema van de organiserende vereniging TVA, die met zijn winnende tijd niet alleen sneller was dan het snelste duo, maar ook nog bijna vier minuten onder de winnende tijd van vorig jaar bleef. Londema moest nog in het eerste looponderdelen zijn meerdere erkennen in topatleet Gert Jan Liefers. Die was – zoals verwacht – veruit de snelste loper, maar moest veel toegeven op de fiets en werd uiteindelijk vierde. De tweede plek ging naar de winnaar van vorig jaar Carlos Baltus. Robert Vlug, die zeker op de fiets zijn naam waarmaakte en de snelste tijd neerzette, werd derde.

Bij de dames was Rahel Bellinga de rapste. Zij werd tijdens het fietsen nog ingehaald door Linda van Vliet, maar pakte in de laatste loopronde de overwinning. Derde werd TVA-er Angelique van der Linden, die ondanks een sterke laatste loopronde uiteindelijk tien seconden tekort kwam voor de tweede plaats. De korte afstand werd wederom een prooi voor Jeroen Reintjes, die zijn titel prolongeerde, met ruim twee minuten voorsporong op Frank Heestermans en Tom Hulkenberg. Reintjes nam bij de eerste loopronde de voorsprong en gaf deze niet meer af. Bij de dames waren de verschillen groot. Kirsten Verkooijen was de snelste met ruim drie minuten voorsprong op Suzanne Maessen, die weer ruim vier minuten voorsprong had op de Arnhemse Majke Jansen.

UITSLAGEN 
OFF-ROAD DUATHLON ARNHEM

MANNEN ---------------------------------
 1 Dirk Londema      1:37:36
 2 Carlos Baltus     1:39:35
 3 Robert Vlug      1:39:46
 4 Gert-Jan Liefers    1:41:50
 5 Hidde Bekhuis     1:44:22
 6 Guido Vroemen     1:46:39
 7 Paul van Haaren    1:47:04
 8 Johan Christen     1:47:26
 9 Rutger van Valderen  1:47:45
10 Stefan Jansen     1:47:53

VROUWEN --------------------------------
 1 Rahel Bellinga     1:55:18
 2 Linda van Vliet    1:55:56
 3 Angelique cd Linden  1:56:06
 4 Gerrien Achterop    2:14:16

Bronnen:
Triathonvereniging Arnhem