Den Haag wil EK en WK-crosstriathlon binnenhalen

DEN HAAG – Den Haag wil gaststad worden van het Europees kampioenschap en het wereldkampioenschap crosstriathlon. De gemeente heeft hiervoor een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Nederlandse Triathlon Bond en de Stichting Beach Challenge. Het Nederlands kampioenschap vindt dit jaar al plaats in Den Haag.

Foto: Henk van Lint, Sander Dekker en Hans Geerts presenteren de zojuist getekende samenwerkingsovereenkomst.

Sportwethouder Sander Dekker ondertekende op woensdag 24 maart in het Haagse stadhuis namens de gemeente Den Haag de samenwerkingsovereenkomst. Voorzitter Henk van Lint deed dit namens de Nederlandse Triathlon Bond en Hans Geerts namens de Stichting Beach Challenge. Met de overeenkomst is een nieuwe stap gezet om het aantal topsportevenementen in Den Haag uit te breiden. De komende tijd is de stad al verzekerd van internationale topevenementen op het gebied van beachvolleybal en zeilen.

Wethouder Sander Dekker (Onderwijs, Jeugd en Sport): “Den Haag is de enige grote Nederlandse stad aan zee. Die positie moet je optimaal benutten. Strand- en zeesporten zijn onze sterke troef. Daarom zetten we juist daar op in.”

Samen met de Stichting Beach Challenge en de Nederlandse Triathlon Bond gaat de gemeente zich inspannen om de organisatie van het Europees kampioenschap crosstriathlon in 2011 of 2012 toegewezen te krijgen. De daaropvolgende stap is een gooi naar de organisatie van het wereldkampioenschap. De Stichting Beach Challenge organiseert al sinds 1998 de Beach Challenge, een crosstriathlon die langs de kust en in de duinen van Kijkduin plaatsvindt.

NTB-voorzitter Henk van Lint was verheugd dat met deze ondertekening een gezamenlijke ambitie onderstreept wordt. “Vanuit de bond willen we in de komende periode nadrukkelijk inzetten op het binnenhalen van internationale evenementen. Hier komen de ambities van NTB, Beach Challenge en de gemeente heel mooi bijeen.”

Bronnen:
Beach Challenge triathlon, Den Haag