Armand van der Smissen wint in Almere

ALMERE – Onder een heerlijk winterzonnetje vond zondag de tweede wedstrijd uit het Almeers Triathlon Circuit plaats. Op een veelzijdig en, door ervaringsdeskundigen bevestigd, loodzwaar parcours in het Kotterbos stak er één deelnemer voornamelijk op het looponderdeel bovenuit op de langste afstand. Negenvoudig Nederlands Kampioen duathlon Armand van der Smissen kreeg op de fiets nog zware concurrentie van Robert Vlug, maar wist op het afsluitende looponderdeel zijn laatste concurrenten af te schudden. Bij de dames ging de overwinning op de langste afstand naar Marleen Stroomer. De andere series werden gewonnen door Raimond van der Boom, Nina Bakker, Jurgen Schotman, Tessa Hoogma en Rens de Boer.

Op de lange afstand vertrokken Van der Smissen en Raimond van der Boom op een dermate hoog tempo dat de andere favorieten direct meters moesten prijsgeven. Halverwege de eerste run had Van der Smissen ook Van der Boom afgeschud. Met een kleine voorsprong op zijn naaste concurrenten vertrok hij voor het fietsonderdeel. Hier kwamen sterke fietsers Maarten Nijland en Robert Vlug oprukken. Laatstgenoemde ging zelfs als eerste de wisselzone richting tweede looponderdeel weer in. Al snel bleek Van der Smissen zijn loopbenen niet te hebben verloren. Met groot machtsvertoon soleerde hij naar de overwinning. Achter hem rukte Van der Boom nog flink op, voorbij Nijland en tot in het kielzog van de knap als tweede geplaatste oud-winnaar Vlug. Opvallend waren de rollen van zeventienjarig Almeers talent Jarrich van Woersem (die zich in dit geweld als vijfde wist te handhaven) en Martijn Boot, die doorfietste met een lekke band en inzakkende zadelpen om de finish maar te halen. Bij de dames ging Marleen Stroomer met de winst strijken voor Nina Bakker en Esther Geerlings.

De overwinning op de middenafstand ging naar de kersverse aanwinst van tri-team Warners Huis en Tuin, die in de laatste loopronde de sterk fietsende Jan Fhijnbeen nog wist te verschalken. De derde plaats ging naar de zeer sterk lopende Mark de Bruin. De top-vier finishte binnen de minuut, gecompleteerd door Jurgen van Hal die het in de eindsprint net tegen De Bruin moest afleggen. Bij de dames ging de winst afgetekend naar Tessa Hoogma, met drie minuten hier achter Alice Elbertse, gevolgd door jong talend Elysa de Ruyter. Op de korte afstand ging de overwinning naar Rens de Boer, voor Glenn Kunst en Youri Fransen.

UITSLAGEN 
OFF-ROAD DUATHLON ALMERE

MANNEN ---------------------------------
 1 Armand van der Smissen 1.48.02 H40
 2 Robert Vlug       1.48.23 H40
 3 Raimond van der Boom  1.48.32
 4 Maarten Nijland     1.50.01
 5 Jarrich van Woersem   1.57.21
 6 Frank Veltman      1.58.07 H40
 7 Marc Riemens      2.01.08 H40
 8 Jeroen Schenk      2.01.19
 9 Martijn Boot      2.08.34
10 Klaas Dekker      2.11.35 H40

VROUWEN -------------------------------
 1 Marleen Stroomer    2.24.19
 2 Nina Bakker       2.34.08 D40
 3 Ester Geerlings     2.40.48 D40

Bronnen:
Armand van der Smissen
Almeers Triathlon Circuit