Maarten Nijland start bij ATC Profile van der Linde Crossduathlon

ALMERE – Na een korte lobby heeft het Almeers Triathlon Circuit een opvallend mooie naam mogen toevoegen aan de deelnemerslijst. Voormalig professioneel veldrijder Maarten Nijland heeft zijn komst aan de start van de Profile Van der Linde crossduathlon van 7 maart bevestigd. Nijland is tweevoudig Nederlands Kampioen op de cross en heeft maar liefst 16 deelnames aan wereldkampioenschappen op zijn conto. Momenteel richt de topsporter zijn pijlen op de combisporten, waarbij de Almeerse modder in het Kotterbos natuurlijk een logische keuze is.

Cadeau zal Nijland de overwinning hier in ieder geval niet krijgen. Ook titelhouder Robert Vlug komt naar Almere om weer een gooi naar de prijzen te doen. Daarnaast staan ook de winnaar van het circuit in 2009, Martijn Boot, en de snelle Neosenior Jarrich van Woersem als kanshebber op de lijst. Van Woersem verbaasde vriend en vijand door zich in de sterk bezette wedstrijd in Alphen aan den Rijn in de top-vijf te nestelen.

Tijdens de ATC Profile van der Linde Crossduathlon zal volgend jaar de strijd om het Nederlands Kampioenschap worden beslecht. 21 februari aanstaande zal er, onder begeleiding, gelegenheid zijn het parcours te verkennen. De wedstrijd zelf telt op 7 maart drie verschillende afstanden. De jonge jeugd loopt eerst 2 kilometer, fietst 5,5 kilometer op de mountainbike en loopt er vervolgens nog 1. De middenafstand gaat over 4 kilometer hardlopen, 11 kilometer fietsen en een afsluitende loopronde van 2 kilometer lopen. De lange afstand doet hier nog eens de dubbele afstand van.

Bronnen:
Derek Haenen
Almeers Triathlon Circuit