Website Nationaal Topsportcentrum Triathlon online

SITTARD – Het Nationaal Topsportcentrum Triathlon (NTC) heeft sinds deze week een eigen website: http://www.ntc-triathlon.nl. De site geeft een uitgebreide inkijk in het dagelijks leven op het trainingscentrum, dat in oktober 2007 van start ging. Voorbereiding op de Olympische Spelen van Londen (2012) en Rio de Janeiro (2016) staat hier voor de sporters centraal.

Op het NTC krijgen getalenteerde triatleten de mogelijkheid om wonen, studeren en het beoefenen van topsport te combineren. In twee woningen van woningbouwvereniging Woonpunt in ‘Sportstad Sittard’ – in de directe omgeving van goede trainingslocaties – zijn inmiddels in totaal acht atleten gezamenlijk ondergebracht. Daarnaast zijn vijf sporters zelfstandig woonachtig in de naaste omgeving. Zij profiteren eveneens van de faciliteiten die de betreffende atleten geboden wordt.

Op de site is onder meer het laatste NTC-nieuws te lezen, worden alle selectieleden en trainers nader voorgesteld, zijn filmopnames te zien van trainingen en wedstrijden, wordt achtergrondinformatie gegeven en er wordt volop getwitterd.

Bronnen:
Christie Brouwer, NTB
Nationaal Topsportcentrum Triathlon