GVAV-Crossduathlon verhuist naar Norg

GRONINGEN – Al dertien jaar lang op de kalender, maar dit jaar gaat het helemaal anders worden. GVAV Triathlon bestaat in 2010 namelijk 25 jaar, en in het kader van dit jubileum organiseert GVAV op 14 februari een speciale editie van haar jaarlijkse crossduathlon.

Het stadspark van Groningen en de paden langs het Eelderdiepje worden verruild voor een echt off-road parcours in het nabij gelegen Norg. Dit betekent dat alle facetten van het crossen in het parcours zijn opgenomen; heuvels, zandtrajecten en technische gedeelten. Kortom, alles wat je in de Langerloërduinen van Norg kan vinden. Er kan individueel gestart worden en in duo’s. Tevens zal er dit jaar voor het eerst een speciale startserie (met aangepaste afstanden) voor de jeugd (basisschoolleeftijd) zijn. Het parcours is aangepast aan de nieuwste standaardafstanden van de NTB voor de cross-discipline, te weten 6 km lopen, 18 km mountainbiken en 3 km lopen.

Bronnen:
GVAV Triathlon