ITU-voorzitter Marisol Casado voorgedragen voor IOC

VANCOUVER (CAN) – Het bestuur van de IOC heeft aangekondigd dat de huidige ITU-voorzitter Marisol Casado is voorgedragen om in februari 2010 in het Internationaal Olympisch Comité gekozen te worden. De ITU beschouwt de nominatie als een grote eer voor de wereldbond en de triathlonsport. Er zijn in totaal zes nieuwe leden voorgedragen, waaronder ook de huidige UCI-president Pat McQuaid; de feitelijke verkiezing is doorgaans een formaliteit. Momenteel telt het IOC 112 leden, waarvan er aan het eind van het jaar vier het IOC verlaten.

Casado is in 2008 Les McDonald opgevolgd als ITU-voorzitter, en was daarvoor vele jaren actief voor de Spaanse triathlonbond (waarvan zij ook één van de oprichters is), voor de ETU (voorzitter) de ITU (penningmeester). Daarnaast is zij momenteel lid van het Spaanse Nationale Olympisch Comité.

Bronnen:
International Triathlon Union