Masters-circuit wordt Triathlon Series voor age-groupers

NIEUWEGEIN – Vanaf 2010 zal het Scott Triathlon Master Circuit worden veranderd in de Scott Triathlon Series voor agegroup-atleten. Het bestaande circuit voor triatleten boven de 40 jaar wordt hiermee uitgebreid naar een circuit voor alle leeftijdscategorieën vanaf 20 jaar. Agegroup-series winnen over de wereld enorm aan populariteit. Aan het WK in het Australische Gold Coast deden ruim drieduizend agegroupers mee. De agegroup-series zijn bij EK’s en WK’s de enige mogelijkheden voor atleten om de strijd in een leeftijdscategorie aan te gaan. Om voor alle agegroupers vanaf 20 jaar een competitie-element aan te bieden wordt het Scott mastercircuit omgezet naar een agegroupcircuit met de naam: Scott Triathlon Series.

Hiervoor zal de bekende formule op een aantal onderdelen gewijzigd worden. Het circuit bestaat in 2010 uit twee series van wedstrijden die elk hun eigen klassement hebben: een serie van acht triathlons over de sprint afstand (achtste triathlon) en een serie van acht triathlons over de OD-afstand. Van beide series wordt een klassement gemaakt per leeftijdgroep (van tien jaar) vanaf twintig tot zestig jaar en ouder. Het nieuwe circuit zal geen algemeen klassement kennen, om zo elke leeftijdgroep zijn volledige aandacht te geven. Scott zal in samenwerking met de NTB zorgen voor een aantrekkelijk prijzenpakket en de prijsuitreiking is net zoals dit jaar op BikeMOTION. In de aankomende maanden zullen organisaties uitgedaagd worden om zich aan te melden voor deelname aan dit nieuwe circuit. Daarbij zal gezocht worden naar organisaties die startseries hebben op zowel de sprint- als de Olympische Afstand.

De verwachting is dat met deze nieuwe opzet een nog grotere doelgroep wordt bereikt. Niet alleen krijgen de atleten van 20 tot 40 jaar nu ook hun eigen circuit, ook de meer laagdrempelige sprintafstand krijgt een eigen circuit en zal daarmee eveneens meer op volwassenen gericht worden.

Bronnen:
Nederlandse Triathlon Bond