ITU World Champs Series 2010 vooral Europese aangelegenheid

VANCOUVER (CAN) – Woensdag maakte de ITU de kalender voor de World Championships Series 2010 bekend. Met een aantal interessante wijzigingen; zo doet de Series volgend jaar liefst drie Olympische steden aan (Sydney, Seoul en Londen). Maar het meest opvallend aan de kalender is toch wel het feit dat op twee wedstrijden na alle wedstrijden in Europa plaatsvinden. Alleen de eerste twee in de serie vinden daarbuiten plaats: Sydney en Seoul. De ITU is niettemin enthousiast over de locaties voor 2010.

De aftrap vindt op 11 april plaats in Sydney, op hetzelfde parcours waar in 2000 de eerste Olympische triathlon werd gehouden. Een kleine maand later verhuist het ITU-circus naar Zuid-Korea, waarna de World Championships Series begin juni landt in Madrid. Daarna volgen Hamburg, Londen en Kitzbühel, en op 11 en 12 september is dan de grote finale in de Hongaarse hoofdstad Budapest.

Mogelijk wordt de Series nog uitgebreid met een achtste wedstrijd. Deze zou dan naar alle waarschijnlijkheid ergens in mei plaatsvinden.

Bronnen:
International Triathlon Union