Sydney toegevoegd aan World Championships Series 2010

VANCOUVER (CAN) – De International Triathlon Union heeft dit weekeinde aangekondigd dat de World Championships Series van volgend jaar één wedstrijd meer zal tellen. Sydney wordt als stopplaats toegevoegd. De wedstrijd zal daar plaatsvinden over nagenoeg hetzelfde parcours dat ook gebruikt is bij de eerste Olympische triathlon aldaar in 2000. De locatie van de finalewedstrijd voor volgend jaar is inmiddels ook bekend: de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

“Sydney heeft ons negen jaar geleden een uitgelezen kans gegeven om onze sport aan de wereld te presenteren”, aldus ITU-voorzitter Marisol Casado. “Het is geweldig om volgend jaar daar naar terug te gaan”. Ook wereldkampioene (en Aussie) Emma Moffatt is enthousiast: “De beelden van de eerste Olympische triathlon in Sydney hebben mij geïnspireerd om proftriatleet te worden. Om de kans te hebben om mijn wereldtitel op deze bijzondere ‘thuis’ locatie te kunnen verdedigen, is een prachtige ervaring.”

Een niet onbelangrijk knelpunt is nog de veiligheid tijdens het zwemmen in Sydney Harbour. De laatste tijd worden er steeds meer haaien gesignaleerd, maar de organisatoren hebben beloofd extra maatregelen te nemen, zoals de inzet van een helicopter en extra mensen op en in het water.
Moffatt stelt zich ook gerust met de gedachte dat ze niet alleen zwemt: “Ik denk dat je weinig risico loopt met 50 of 60 man in het water. Ze kunnen ons toch niet allemaal opeten.”

Bronnen:
International Triathlon Union
Tri247