Peter van Grootheest zet zegereeks voort

ENSCHEDE – Peter van Grootheest heeft zijn tweede overwinning binnen vier dagen weten te boeken. Na de winst in de triathlon van Deil afgelopen zaterdag bleef hij nu op de campus van de Universiteit Twente tijdens de Aquathlon, de tweede wedstrijd in het kader van de Twentse Triathlon Tour, in een spannende strijd Martijn Paalman en Willem Schreurs nipt voor.

Foto: Deelnemer aan de TTT-aquathlon(foto: Wico Hopman, http://www.fotohopman.com)

De door DSTV Aloha georganiseerde Aquathlon was na de proloog de tweede wedstrijd in de Twentse Triathlon Tour. De deelnemers moesten eerst 500m zwemmen, daarna 3km hardlopen over de campus om tot slot nogmaals de badmuts op te zetten voor de afsluitende 250m zwemmen. Direct vanaf de start toonde Van Grootheest zijn superieure zwemcapaciteiten en hij was dan ook degene die na iets minder dan zes en halve minuut weer als eerste op de kant klom, op korte afstand gevolgd Remko Siers, Tom Tiehatten, Jetse Scholma, Willem Schreurs en de broers Stefan en Martijn Paalman. Siers greep in eerste instantie brutaal de kop tijdens het looponderdeel, maar uiteindelijk was het Martijn Paalman die net voor Schreurs het zwembad weer als eerste indook voor de afsluitende 250 meter. Daarachter was het echter Van Grootheest die een achterstand van bijna één baan uiteindelijk in een nipte voorsprong wist om te buigen, en zo net voor Paalman en Schreurs kon aantikken.

Bij de dames kende de wedstrijd een onfortuinlijk verloop. Brigit Landewe moest in koppositie noodgedwongen de strijd staken door krampverschijnselen, zodat Anouk Koelen de winst naar zich toe kon trekken. Bij de masters werd de wedstrijd gewonnen door Bas Germs. In het klassement van de TTT heeft Van Grootheest de leiding stevig in handen. Bij de dames leidt vooralsnog Koelen, terwijl bij de masters Germs aan kop gaat. Woensdag gaat de TTT verder met een korte duathlon te Azelo.

UITSLAGEN 
TTT-AQUATHLON ENSCHEDE 

MANNEN -----------------------------
 1 Peter van Grootheest  21.29
 2 Martijn Paalman    21.30
 3 Willem Schreurs    21.32
 4 Merijn Ellenkamp    21.43
 5 Remko Siers      22.03
 6 Stefan Paalman     22.37
 7 Tom Tiehatten     22.58
 8 Jan-Roelf Heerssema  23.09
 9 André Aanstoot     23.10
10 Bas Germs       23.46 H40 

VROUWEN ----------------------------
 1 Anouk Koelen      25.45
 2 Saskia Bekhuis     26.00
 3 Nienke Dijk      26.40
 4 Deborah Wissink    28.05
 5 Annemiek Punter    28.39

Bronnen:
Roland de Haan
Twentse Triathlon Tour