Gerbert van den Biggelaar klasse apart in Binnenmaas

MIJNSHEERENLAND – Er stond zaterdag geen maat op Gerbert van den Biggelaar. De man uit Oud-Gastel zwom, fietste en liep het hele veld in de kwart triathlon van Binnenmaas op grote afstand. Bij de vrouwen ging de winst naar Esther Buurman, die mede-organisatrice Danielle in ’t Veld te snel af was. Op de achtste triathlon waren de masters de jongere garde de baas. Bij de heren waren de eerste vier plaatsen voor veertigplussers, Marco Hoogenraad voorop, bij de dames liet zelfs een vijftigplusser – Ada van Zwieten – de rest haar hielen zien.

Van den Biggelaar kwam al met een zeer ruime marge uit de Binnenmaas zetten, en fietste vervolgens een eenzame wedstrijd. Ver achter hem kwam de Belg Pieter van der Mussele als tweede van de fiets, op enige afstand gevolgd door een groepje van zo’n zes atleten die tot dan toe aan elkaar gewaagd waren. Toen Van der Mussele het loopparcours betrad, had Van den Biggelaar al inmiddels zo’n driekwart van de eerste ronde erop zitten. Achter Van der Mussele kwamen Richard de Groot en Ernst Bovenkamp hard opzetten, en zij denderden al snel gezamenlijk over hem heen. Schouder aan schouder liepen zij de volle tien kilometer, waarna De Groot in de eindsprint eenvoudig de tweede plaats zeker stelde.

Op de achtste triathlon leek Michel de Gier lange tijd op de winst af de stevenen. De man uit Kwintsheul leidde de wedstrijd na het zwemmen en het fietsen, en ook halverwege het lopen ging hij nog aan kop. Sluipenderwijs was achter hem Marco Hoogenraad op komen zetten, en in de slotronde wist Hoogenraad zijn clubgenoot in te rekenen. Marcel van Deursen completeerde het podium. Bij de vrouwen ging Ada van Zwieten van start tot finish aan de leiding. Achter haar wist Christel Muis in de tweede atsrtserie nog naar de tweede tijd te lopen, daarmee Margriet Uil naar plaats drie verwijzend.

De wedstrijd ondervond de nodige hinder door een auto-ongeluk in de Heinenoord-tunnel, als gevolg waarvan veel deelnemers onderweg te kampen kregen met files en omleidingen. Voor deelnemers aan de achtste kon gelukkig een oplossing gevonden worden door hen door te schuiven naar een tweede startgroep, waarmee ook de grote belangstelling voor die afstand kon worden opgevangen. Ook de kwarttriathlon startte nog een half uur later om de filevertragingen op te vangen.

UITSLAGEN 
TRIATHLON BINNENMAAS

HEREN KWART ------------------------
 1 Gerbert vd Biggelaar  1.49.59
 2 Richard de Groot    1.57.23
 3 Ernst Bovenkamp     1.57.25 H40
 4 Pieter vd Mussele BEL 1.59.05
 5 Maurits Heijkoop    2.00.41

DAMES KWART ------------------------
 1 Esther Buurman     2.23.44
 2 Daniëlle in 't Veld   2.25.46 D40
 3 Joekie de Hoog     2.25.58 D50
 4 Liesbeth van Wijk    2.31.16 D40
 5 Angelien Visbeen    2.31.51

HEREN ACHTSTE ----------------------
 1 Marco Hoogenraad    1.00.25 H40
 2 Michel de Gier     1.01.48 H40
 3 Marcel van Deursen   1.02.30 H40
 4 Gerard Oomen      1.04.41 H40
 5 Michel Siep       1.04.52

DAMES ACHTSTE ----------------------
 1 Ada van Zwieten     1.08.11 D50
 2 Christel Muis      1.09.27
 3 Margriet Uil      1.10.06 D50
 4 Loes van Rijsoort    1.13.12 D40
 5 Annegreet van Donk   1.13.37

Bronnen/Links:
Triathlon Binnenmaas