Ook internationaal topveld bij lange afstand in Stein

STEIN – Na het NK-geweld op zaterdagavond staat zondag 21 juni Stein geheel in het teken van de lange afstand. De grote publiekstrekker bij de heren is de uit Lommel afkomstige Belg Gerrit Schellens, in het begin van dit decennium al drie keer winnaar van het evenement en nog steeds houder van het parcoursrecord. Er wordt forse concurrentie verwacht van een gemeleerd gezelschap uit de internationale triathlontop, met name van de Zweedse routinier Jonas Colting, Fraser Cartmell uit Groot-Brittannie en Zoltan Benocs uit Hongarije. Ook de Belgische winnaar van vorig jaar, Pieter Helin, zal weer in Stein aan de start verschijnen.

Bij de dames is Mariska Kramer de te kloppen vrouw. Ze is winnares van vorig jaar en regerend nationaal kampioene is bezig aan een sterke periode op de lange afstand. Haar grootste concurrente is zonder twijfel de regerend Europees kampioene Natallia Barkun uit Wit-Rusland. Verdere tegenstand mag worden verwacht van de in Zwitserland woonachtige Tsjechische Ladislava Cisarovska, van de Deense Joan Blafoss en van de Belgische Inge Vancouwenberghe. Andere Nederlandse kanshebsters voor een topklassering zijn de nummers drie en vier van vorig jaar, Esther de Vries en Sonja Jaarsveld, die beiden per jaar nog sterker worden in het langere werk.

Heleen bij de Vaate, die in 2007 haar thuiswedstrijd wist te winnen is afwezig vanwege een herstelperiode na een blessure. De ambassadrice van de SABIC Triathlon doet mee in een trio team met de Limburgse topdames Birgit Cals-Berk en Sylvia Pepels.

Alle wedstrijden op zaterdag 20 juni en zondag 21 juni zijn live te volgen via de website van de SABIC Triathlon. Ook zijn deze beelden te zien op een Led Wall van 16 m2 in het Triathlon Stadion bij de finish.

Bronnen:
SABIC Triathlon Stein