Fizik en Suunto nieuwe sponsoren Heleen bij de Vaate

STEIN – Lange-afstandsspecialiste Heleen bij de Vaate wordt sinds kort gesponsord door Fizik zadels en Suunto hartslagmeters. Beide merken onderscheiden zich in het topsegment van de markt met high-tech en kwalitatief hoogwaardige producten. Ook hebben beide merken een speciale productrange voor triatleten.

In de Ironman op Lanzarote reed Heleen bij de Vaate voor het eerst op haar nieuwe Fizik Arione Tri2 zadel in de “Carbon Braided” uitvoering (het zadel op de foto hiernaast, zelfs de brug is van carbon). “Ik ben er ontzettend blij mee, want het zit en rijdt super. Komt er nog bij dat het zadel ook nog eens vederlicht is. Wat wil je nog meer? Ik heb verschillende versies gekregen zodat ik er zowel in de wedstrijd als in de training mee kan rijden, want het is heel belangrijk dat je op je trainingsfiets dezelfde houding kunt trainen als op je wedstrijdfiets.”, aldus Bij de Vaate.

“Voor Suunto mag ik sinds kort sporten met hun topmodel hartslagmeter, de T6c. Eigenlijk is het niet alleen een hartslagmeter, want zeker voor triatleten heeft deze trainings-computer heel wat in petto. Een sensor op je schoen zorgt voor registratie van afstand en snelheid tijdens het hardlopen, en sensoren op je fiets geven ook afstand en snelheid en bovendien je trapfrequentie. Het polshorloge meet het hoogte-profiel en de temperatuur, waardoor al deze waarden in de software van Suunto in grafieken tegen je hartslag kunnen worden uitgezet. De T6c meet verder hoe zwaar de trainingen voor jouw lichaam zijn geweest en geeft inzicht in de vooruitgang van je conditie. Ik gebruik de T6c nu sinds het trainingskamp in maart op Mallorca en hij bevalt me heel goed”.

Bronnen:
Heleen bij de Vaate
Fizik
Suunto