Ruth van der Meijden vierde op EK duathlon

BUDAPEST (HUN) – Op het Europees kampioenschap duathlon zondag in het snikhete Budapest is Ruth van der Meijden net buiten het podium geëindigd. In de strijd om het brons legde ze het loodje ten opzichte van de Finse Kaisa Lehtonen. Aan de streep kwam ze slechts drie seconden te kort. Het was het beste resultaat van de Rhenense op een internationaal kampioenschap. Vorig jaar finishte Van der Meijden nog op een achtste plaats. De Nederlandse maakte deel uit van een kopgroep van vijf, die er bij het fietsen vandoor ging. Daar was de Britse Catriona Morrison op het slotnummer lopen de sterkste. Zij verdedigde met succes haar Europese titel.

Van der Meijden is bezig aan een goed seizoen. Eerder won ze al een Franse prestige-cup duathlon. De Groningse Stefanie Bouma eindigde als twaalfde. Geen Nederlandse deelname bij de mannen – Wim Nieuwkerk concentreert zich op het langere werk. De titel was verrassend voor de Zwitser Andy Sutz, die de vele Franse aanvallen pareerde en Laurent Galinier met zilver naar huis stuurde. Dit tweetal nam op de fiets ruim anderhalve minuut voorsprong.

UITSLAGEN 
EK DUATHLON BUDAPEST (HUN)

MANNEN -----------------------------
 1 Andy Sutz     SUI 1.50.47
 2 Laurent Galinier  FRA 1.50.55
 3 Sergey Yakovlev  RUS 1.52.03
 4 Lino Barruncho   POR 1.52.11
 5 Jurgen Dereere   BEL 1.52.14
 6 Damien Derobert  FRA 1.52.20

VROUWEN ----------------------------
 1 Catriona Morrison GBR 2.04.43
 2 Agnieszka Jerzyk  POL 2.05.02
 3 Kaisa Lehtonen   FIN 2.05.15
 4 Ruth van der Meijden  2.05.18

Bronnen:
Wim van den Broek, NTB-Persdienst