Lustrumfeest De Dolfijn in september

AMSTERDAM – Op 26 september 2009 organiseert triathlonvereniging De Dolfijn in Amsterdam haar jubileumfeest in verband met haar vijfentwintigjarig bestaan. Het jubileumfeest vindt plaats in het Sloterparkbad. Tijdens de receptie mogen de echte die-hards ook nog vijfentwintig baantjes zwemmen. Alle leden en oud-leden van de club zijn van harte welkom.

Foto: De vereniging, 25 jaar geleden (foto: Adrie Kok)

Tegenwoordig Amsterdams enige triathlonvereniging, onderdeel van zwemvereniging De Dolfijn, werd in 1984 opgericht en kende een mooie start in de jaren dat triathlon nog een exotisch fenomeen was. Wetsuits, opzetsturen en gels waren nog onbekend, en Nederland leerde de sport kennen via de uitzendingen van de AVRO in Almere. Die ontketenden een grote belangstelling voor de sport, ook bij De Dolfijn. In de loop der tijd heeft De Dolfijn heel wat toppers voortgebracht, zoals Wieke Hoogzaad en Marijke Zeekant (die nog steeds lid is van de club).

Het feest vindt plaats op 26 september vanaf 15.30 tot 20:00 uur in het Sloterparkbad in Amsterdam, onze thuisbasis. Eerst gaat men ter ere van het vijfde lustrum 25 baantjes van 50 meter zwemmen van 15:30 tot 16.30 uur. Daarna is er natuurlijk een receptie in het clubhuis waarbij alle mooie herinneringen, verhalen en prestaties uit de afgelopen vijfentwintig jaar kunnen worden opgehaald. Ook is er een fotopresentatie met foto’s van de afgelopen periode.

(Oud-)leden die willen komen op het jubileumfeest kunnen zich aanmelden via http://www.triathlonweb.nl/users/dolfijn/dolfijn.html

Bronnen:
Bart Veilbrief
Triathlonvereniging ‘De Dolfijn’, Amsterdam