Lisa Mensink wint Canadese halve triathlon

SHAWNIGAN LAKE (CAN) – Lisa Mensink heeft zondag de internationale triathlon in en rond het Canadese Shawnigan Lake op haar naam geschreven. Bij de heren ging de winst naar Stephen Kilshaw. De wedstrijd was de eerste in de Subaru West Coast Triathlon Series van dit seizoen, en diende ook als provinciaal kampioenschap over de ‘lange’ afstand. De wedstrijd wordt gekenschetst als mogelijk een van de landschappelijk mooiste ter wereld is. Het parcours leidt over het Trans Canada Trail in het West Coast Forest.

Mensink moest afrekenen met de winnares van vorig jaar, Rachel Kiers. De Canadees-Nederlandse kwam met een nieuw zwemparcoursrecord uit het water en leidde tot aan de laatste fietsronde. Daarin nam Kiers de kop over en liep nog één minuut uit. Bij het lopen wist Mensink na twee kilometer de rollen weer om te draaien en liep verder onbedreigd naar de winst. Na afloop verklaarde Mensink enthousiast te zijn om wedstrijden over de half-Ironman afstand te doen. “In april was ik al zesde bij de California Ironman 70.3 bij mijn eerste poging op die afstand. Mijn winst vandaag geeft mij vertrouwen voor de Ironman 70.3 World Championships dit najaar. Al blijf ik nog wel deelnemen aan enkele World Cups om in beeld te blijven voor de Spelen, want mijn ogen nog steeds gericht op een podiumplaats in Londen in 2012.”

UITSLAGEN 
TRIATHLON SHAWNIGAN LAKE (CAN)

MANNEN -----------------------------
 1 Stephen Kilshaw CAN 4:03:43
 2 Robert Shypitka CAN 4:26:18
 3 James Fry    CAN 4:31:30

VROUWEN ----------------------------
 1 Lisa Mensink     4:31:09
 2 Rachel Kiers  CAN 4:36:36
 3 Annett Kamenz  CAN 4:37:43

Bronnen:
Triathlete Online