Kasemier en Van Rooijen winnen winderige sloteditie Kruiningen

KRUININGEN – Met de winst van Jerzy Kasemier en Carla van Rooijen is er een eind gekomen aan een tijdperk. De halve triathlon van Kruiningen zal na zaterdag – na twintig edities – geen vervolg meer kennen. Vorig jaar was al bekend dat Pim en Nellie Huijbregsen na de editie van 2009 zouden stoppen, maar een zoektocht in het afgelopen jaar heeft helaas geen gegadigden opgeleverd die het stokje van hen kon overnemen. Daarmee zal na dit jaar de provincie Zeeland nog slechts één triathlon overhouden: die van Kamperland.

De editie van dit jaar was echter een waardig afscheid. Het leverde een mooie, doch zeer winderige wedstrijd op, met twee uitstekende winnaars: Carla van Rooijen en Jerzy Kasemier – die daarmee na 2007 de wedstrijd wederom op zijn naam wist te schrijven. Beiden startten in de tweede serie op de midden-afstand, en moesten daarbij naast de concurrentie in hun eigen startserie ook virtueel strijden tegen de snelsten uit de eerste serie, Miquel Janssen en Bianca van de Kieboom. Kasemier sloeg zijn slag al tijdens het zwemmen. Hij zette daar al de snelste tijd van de dag neer en deelde daarmee al een eerste klap uit naar met name Cees Colijn. Op de fiets wist hij zijn voorsprong van drie minuten na het zwemmen nog verder uit te bouwen en wisselde vervolgens met een ruime marge van zeven minuten. Colijn kon daar op het slotonderdeel slechts luttele seconden van wegwerken. René Poppe wist nog dankzij zijn fietskwaliteiten Janssen van het podium te stoten.

Bij de dames had Van de Kieboom in de eerste serie de toon gezet en een scherpe zwem- en fietstijd neergezet. Van Rooijen kon daar in de tweede startserie net niet aan komen, maar wist met een sterk looponderdeel alsnog de wedstrijd naar zich toe te trekken. Twee minuten voor haar was Jantiene Hannessen van de fiets gekomen dankzij een sneller eerste onderdeel, maar zij moest het uiteindelijk ruim afleggen tegen het strakke looptempo van Van Rooijen. Hannessen dook echter wel drie minuten onder de tijd van Van de Kieboom en pakte daarmee plaats twee.

Op de Olympische Afstand ging de winst naar Remy Vasseur en Hilly Panjer. Vasseur moest daarvoor na het fietsen nog Matthijs van Scheijen en Carlo van den Bergh van zich afschudden. Bij de vrouwen leek Christel Muis op de winst af te lopen, maar Panjer wist tijdens het lopen een achterstand van een kleine twee minuten weg te werken om alsnog met een ruime marge van bijna zeven minuten als eerste over de meet te gaan.

Bij de prijsuitreiking klonk er na afloop een welgemeend applaus voor Pim en Nellie Huijbregsen, en de gehele crew van ‘Kruiningen’. “Het is helaas écht het einde voor de triathlon”, zo sprak een geëmotioneerde Huijbregsen. Tenzij er nog een klein wonder gebeurt en zich een nieuwe trekker aandient.

UITSLAGEN 
TRIATHLON KRUININGEN

MANNEN -----------------------------
 1 Jerzy Kasemier    3.40.17
 2 Cees Colijn      3.47.06
 3 René Poppe      3.52.29 H40
 4 Miquel Janssen  BEL 3.54.44
 5 Harry Sikkema     3.54.59
 6 Fabrice Cuipers BEL 3.57.40
 7 Mark Huisman     3.59.38
 8 Roel Mannaerts  BEL 4.01.03
 9 Tom Hellemans  BEL 4.01.22
10 Peter van Grootheest 4.01.45

VROUWEN ----------------------------
 1 Carla van Rooijen   4.20.24
 2 Jantiene Hannessen  4.29.37
 3 Bianca vd Kieboom   4.32.28
 4 Jacoline Eijkelenboom 4.45.23
 5 Marian van Hilst   4.58.35 D40
 6 Miriam Hablous    5.04.25
 7 Cornelia Roth     5.16.41 D40
 8 Danielle Veld     5.20.00 D40
 9 Jacoline Zilverentant 5.21.58 D40
10 Micha Prinsen  BEL 5.26.32