Duathlon Dordrecht: John van der Vlies en Hanneke de Boer

DORDRECHT – Zaterdag werd alweer de vijfde editie van de Run-Bike-Run in de Biesbosch de Elzen gehouden. Ieder jaar blijkt de opkomst weer groter te worden, mogelijk vanwege de gezellige ambiance, een mooi en groen parcours en een strakke organisatie vanuit Triathlon Vereniging Dordrecht. Het weer was zaterdag een gunstige factor, dus aan atleten en publiek geen gebrek. De hoop was gevestigd op de Dordtse Jelmer van den Bogerd, die sinds 2007 het parcoursrecord (53:09) op zijn naam heeft staan. Zijn grote concurrent bleek John van der Vlies, die al twee jaar op rij de wedstrijd heeft weten te winnen. Na de eerste run van vijf kilometer had Van der Vlies slechts vier seconden voorsprong op Jelmer van den Bogerd. Tijdens het fietsparcours bleef het verschil gelijk en moest de tweede run het verschil gaan maken. Uiteindelijk was het toch Van der Vlies die de finishlijn als eerste passeerde, op zes seconden gevolgd door Van den Bogerd.
Bij de dames bleek Hanneke de Boer uit Leiden het sterkste te zijn.

UITSLAGEN 
DUATHLON DORDRECHT

MANNEN -----------------------------
 1 John van der Vlies    54.19 	 
 2 Jelmer van den Bogerd   54.25 	 
 3 Ramon Vleerlaag     57.39 	

VROUWEN ----------------------------
 1 Hanneke de Boer-Bouma  1.03.44
 2 Anne Zijderveld     1.05.29
 3 Jolanda Nell      1.08.33

Bronnen:
Annemieke van der Waals
Triathlonvereniging Dordrecht