Roy Arts benoemd tot Wychens Sportman van het Jaar

WYCHEN – Eens in de twee jaar zet Wijchen haar beste sporters in het zonnetje. Zaterdagavond werd voor de vierde keer de uitslag van de Wijchense Sportverkiezingen bekend gemaakt. Daarbij is duatleet Roy Arts gekozen tot Sportman van het Jaar. Het was de tweede keer dat Arts genomineerd was. Naast Arts waren ook Dakar-motorrijder Henk Knuiman en triatleet Ron Hendriks genomineerd. Bij de vrouwen won fietscrossster Lieke Klaus.

Arts over zijn uitverkiezing: “Ik denk dat ik heb gewonnen omdat ik uitstraal dat ik echt leef voor de sport. Ik ben pas overgestapt naar het wielrennen, waar mijn hart ligt. Daar heb ik inmiddels van de drie wedstrijden alweer twee keer op het podium gestaan met twee tweede plaatsen. De titel helpt me hopelijk om snel een ploeg te vinden. De waardering voor de sport is jammer genoeg niet heel erg groot, daarom ben ik heel blij dat ik voor de duathlon genomineerd was. Dan ook nog eerste worden is wel heel mooi.”

Bronnen:
Roy Arts
De Gelderlander