Off-road dubbelslag voor Carlos Baltus

ARNHEM / WIERDEN – Bij de off-road duathlons dit weekeinde was het een dubbelslag voor Carlos Baltus. Zowel bij de Arnhemse Bosfietsloop, op en rond sportcentrum Papendal, als bij de off-road duathlon ’t Lage Veld in Wierden was hij de sterkste. Esther Tanck won voor eigen publiek nipt in Arnhem, de dag erna was Hilly Panjer op grote afstand de beste in Wierden.

In Arnhem moest Baltus afrekenen met Thomas Dunkerbeck. Samen kwamen ze uit de tweede wissel voor de afsluitende loopronde van 3,5 km. Al snel pakte Baltus de kop en liep uit naar een voorsprong van zo’n dertig seconden. Paul van Haaren maakt het podium vol. Bij de dames was het felle strijd waar Esther Tanck als sterkste uit kwam. Na het looponderdeel keek ze nog tegen een achterstand aan van ruim twee minuten op de koploopster. Met een sterk fietsonderdeel snoepte ze per ronde meer dan een minuut van haar achterstand af. Na drie ronden pakten ze de kop en bouwde haar voorsprong uit. Het looponderdeel zou ook hier een beslissing moeten brengen. Tanck kon de opstormende Martine ten Kate tot op enkele seconden van zich afhouden.

In Wierden ontstond in de eerste run een kopgroep waarin naast Baltus ook Martijn Paalman en Rob Woestenenk zich bevonden. Gedurende de wedstrijd kwam ook niemand meer in de buurt van het drietal. Met slechts tien seconden verschil op Paalman wist Baltus ook deze wedstrijd winnend af te sluiten.

UITSLAGEN 
OFFROAD DUATHLON ARNHEM

MANNEN -----------------------------
 1 Carlos Baltus      1.43.01
 2 Thomas Dunkerbeck    1.43.30
 3 Paul van Haaren     1.46.07

VROUWEN ----------------------------
 1 Esther Tanck      2.01.34
 2 Martine ten Kate    2.01.39
 3 May Kerstens      2.01.52
UITSLAGEN 
OFFROAD DUATHLON WIERDEN

MANNEN -----------------------------
 1 Carlos Baltus      1.13.54
 2 Martijn Paalman     1.14.04
 3 Rob Woestenenk      1.16.21

VROUWEN ----------------------------
 1 Hilly Panjer-Bakker   1.26.48
 2 Arenda Abbink      1.36.58
 3 Jeannet Ordelman     1.41.58

Bronnen:
Wim van den Broek, NTB-Persdienst