Janine Herweijer pakt Nevis Triathlon derde keer op rij

CHARLESTOWN(SKN) – Terwijl in Nederland de wintertriatleten aan de bak moesten, stonden in het Caribisch gebied alweer voor de zomerse variant aan de start. De zevende editie van de internationale Olympische triathlon op het eiland Nevis werd zondag alweer voor de derde keer op rij gewonnen door Janine Herweijer. Na het zwemmen in Gallows Bay moest zij nog enkele minuten goedmaken op Clare Morrall uit Grenada, die als eerste uit het water kwam. De Canadese Kristina Stoney volgde daarna. Herweijer haalde Moral al vrij snel in, maar het lukte haar niet echt om tijdens het fietsen afstand te nemen, met name van Stoney. Met slechts een kleine minuut voorsprong kwam Herweijer als eerste dame van de fiets. Normaal gesproken is dit niet genoeg. Op ongeveer driekwart van de eerste ronde haalde Stoney inderdaad Herweiner in. Echter nu kon de Canadese geen afstand nemen. Het verschil werd maximaal zo’n dertig meter. In de tweede ronde opweg naar het keerpunt werd de afstand zelfs weer kleiner en vlak voor het keer punt zat Herweijer in het kielzog. Bij het keerpunt ging ze er voorbij en sloeg een gaatje, dat ze wist te houden. Stoney won nog net de sprint van een Amerikaanse en eindigde daarmee één plaats hoger dan vorig jaar.

Bronnen:
Janine Herweijer
Nevis Cycle Club