Berk wint halve triathlon Vanderbijl

VANDERBIJL (RSA) – Sander Berk heeft geen plannen om zijn Olympisch optreden in Beijing over drie jaar in Londen een vervolg te geven. De 29-jarige triatleet bereidt zich wel gedegen voor op het nieuwe seizoen waarin hij vooral op het EK Olympische afstand in Holten wil presteren. Een eerste visitekaartje gaf Berk af in Vaak Pukke waar de Vanderbijl Prestige Ultra werd gehouden. Berk kwam kort voor Anton Storm al als eerste uit het water, zag zich bij het fietsen nog wel voorbijgestreefd worden door de Zuidafrikaan Van der Leeuw, maar liep een betere halve marathon. Het duo legde als enige de afstanden binnen de vier uur af, 3000 rand rijker. De Zuidafrikaans kampioene Kathryn Cronje won bij de vrouwen.

“Dit bewijst duidelijk dat mijn wintertraining succesvol was”, aldus Berk, die nu vol goede moed doortraint richting de World Championship Series van Singapore en Madrid, alvorens in Holten de Nederlandse eer te verdedigen.

UITSLAGEN 
TRIATHLON VANDERBIJL (RSA)

MANNEN -----------------------------
 1 Sander Berk       3.56.59
 2 Philip vd Leeuw   RSA 3.58.23
 3 Johnny Toung    RSA 4.06.20
 4 Quentin Foster   RSA 4.08.36
 5 Anton Storm     RSA 4.11.13
 6 Raoul de Jongh   RSA 4.12.17

VROUWEN ----------------------------
 1 Kathryn Cronje   RSA 4.31.14
 2 Dianne Emmery    RSA 4.50.43
 3 Anarie Rossouw   RSA 4.57.15

Bronnen:
Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Sander Berk