Inschrijving voor het EK Age-groups geopend

NIEUWEGEIN – Triatleten die willen meedoen aan de startseries voor agegroupers tijdens het EK in Holten kunnen zich met ingang van vrijdag aanmelden via de EK-website van de organisatie. Voor elke leeftijdsgroep van 5 jaar (20-24 / 25-29 / 30-34 en verder) zijn in Holten 20 plaatsen per geslacht te vergeven.

Dit zal naar alle waarschijnlijkheid betekenen dat in een aantal categorieën (met name bij de heren) een overinschrijving zal plaatsvinden. Toekenning van de beschikbare startplaatsen vindt in dat geval plaats op basis van de positie van de ingeschreven atleten op de Nationale Triathlon Ranking.

Om namens Nederland deel te kunnen nemen aan een EK moet een atleet in het bezit zijn van een NTB-licentie en een Nederlands paspoort. Inschrijving is mogelijk tot uiterlijk 1 mei. De agegroupwedstrijden vinden plaats op zaterdag 4 juli. Ook gehandicapte atleten krijgen die dag een eigen startserie. Meer over de inschrijving voor deze serie volgt zo spoedig mogelijk.

Voor deelname aan de elite-series bij EK’s en WK’s in 2009 heeft de NTB vrijdag ook de deelnamecriteria bekend gemaakt, net als de selectiecriteria voor 2010.

Bronnen:
Christie Brouwer
Nederlandse Triathlon Bond
EK Triathlon 2009 Holten