Gentse triatleet pakt record aantal triathlons in één jaar

GENT (BEL) – De Belgische triatleet Stefaan Engels heeft het afgelopen weekeinde het record aantal hele triathlons in één jaar verbeterd. In de Ironman van Penticton (Canada) kwam de 47-jarige inwoner van Gent op een totaal van 15. Engels gaf zijn recordpoging de naam ‘The Energy World Tour 2008’ en wil hiermee geld inzamelen voor gezondheidsprojecten om de jeugd weer aan het bewegen te krijgen. Hij begon op 2 december 2007 met zijn poging in het Australische Busselton, en gaat tot aan 2 december 2008 door met als streven het record verder aan te scherpen tot 20 hele triathlons. Zijn eerstvolgende stop daarbij is Almere.

Engels is geen topsporter en leeft ook niet volgens een Spartaans regime. Maar door zijn passie voor bewegen, een evenwichtige voeding en een grondige fysieke én mentale begeleiding, hoopt hij deze extreme uitdaging tot een goed einde te kunnen brengen. Bovendien wil hij zo mensen inspireren en aanmoedigen om zelf een sportieve uitdaging aan te gaan en hun leven een extra dimensie te geven. De Belg, zelf astmapatiënt en door een aangeboren afwijking behept met een 30% kleinere longcapaciteit dan bij de meeste mensen, wil met zijn poging het goede voorbeeld geven, in de zin van ‘waar een wil is, is een weg’.

Het oude record van 14 – zoals althans erkend door het Guinness Book of Records – stond sinds eind 2004 op naam van de Luxemburgse ultra-triatleet Jacques Fox. Fox heeft overigens in werkelijkheid 31 hele triathlons in één jaar op zijn naam staan, als je naast de deelname aan Ironman-afstanden ook zijn deelnames aan meervoudige ultra-triathlons meetelt.

Bronnen:
Energy World Tour 2008