Zeeuwse triatleten verenigen zich in het Triteam Zeeland

Vijf ambitieuze Zeeuwse triatleten hebben zich verenigd en hebben het Triteam Zeeland opgericht. Cesar Beilo, Leon Jacobse, Hannuël Kramer, Lous Wondergem en Marc Riemens beoefenen al enkele jaren op fanatieke wijze de triathlonsport. Het vijfkoppige team is het eerste triathlonteam van Zeeland. Ze trekken waar het kan op als een team en trainen vaak samen. Door het uitwisselen van ervaringen ondersteunen en inspireren ze elkaar. De sportprestaties van het gezelschap is overigens terug te vinden op de website van het team.

Eerder waren een aantal teamleden al individueel te bewonderen tijdens de evenementen in Nieuwkoop, Eindhoven, Stein, Utrecht en de Ironman van Zürich. Drie teamleden nemen op 30 augustus in Almere deel aan de Tri–Together. Jacobse zwemt, Riemens fietst en Wondergem neemt het looponderdeel voor zijn rekening. Hun doel is een top-drie notering. De triatleten sluiten het seizoen af tijdens de mooiste en zwaarste marathon van Nederland; de MarathonZeeland, waarbij gelopen wordt door het bos en over duinen en dijken van het kustgebied van de provincie Zeeland.

Het Tri-team Zeeland wordt gesponsord door WEA Zeeland, Bera Natuursteen, Koole Sport (kledingpakket en schoenen) en de Fietsenmakker Vlissingen (triathlonfietsen van Merida). De kledinglijn van Matong is geleverd door Dennis Looze.

Bronnen:
Marc Riemens
Triteam Zeeland.