Anne Kwist verlaat TTTL, Sarissa de Vries treedt in

THOLEN / SITTARD – In de afgelopen week hebben er een aantal veranderingen plaatsgevonden binnen het Triathlon Top Team Limburg. Anne Kwist heeft het team verlaten, en tegelijkertijd verwelkomt het team een nieuwe atlete in haar gelederen in de persoon van Sarissa de Vries. De reden voor Kwist om het team te verlaten is tweeledig. In de eerste plaats vanwege haar slepende rugblessure, als gevolg waarvan het bedrijven van topsport voor haar niet echt meer mogelijk is. Maar daarnaast heeft ze tijdens haar afstuderen gemerkt dat topsport en fulltime werken niet te combineren valt. Dit heeft haar doen besluiten om voorlopig triathlon op recreatief niveau te gaan beoefenen en zichzelf toe te gaan leggen op haar traineeschap bij haar huidige werkgever Facilicom. Om deze redenen ziet zij liever dat iemand anders die zich wel honderd procent kan toeleggen op de triathlonsport een kans krijgt binnen het team.

Voor de openvallende plaats heeft de teamleiding inmiddels ook een vervanging gevonden in de persoon van de juniore Sarissa de Vries. De triatlete uit Lekkerkerk is vorig jaar al verhuisd naar Sittard, alwaar zij verblijft in het Nationaal Triathlon Centrum om daar te proberen de triathlontop te halen en tevens haar studie gezondheidswetenschappen volgt aan de Universiteit Limburg. Waarbij vanaf nu ook het Triathlon Top Team Limburg een grote rol speelt.

Bronnen:
Peter Hendrix
Triathlon Top Team Limburg