Spannende strijd verwacht in Nijeveen

NIJEVEEN – Op dit moment hebben zich zo’n kleine zestig atleten ingeschreven voor de Olympische afstand bij de Nijeveense Triathlon. Zaterdagmiddag zullen ze weggeschoten worden in de recreatieplas de Tussenboerslanden. Het wordt naar verwachting een spannende wedstrijd. Mark Huisman, die zowel in 2007 als in 2008 de Olympische afstand in Heerenveen op zijn naam schreef, zal een van de grote kanshebbers zijn. Henk Jan Dolsma werd vorig jaar tweede in Nijeveen en won in 2006 niet alleen in Heerenveen maar ook in Drachten. Hij zal er alles aan doen om Huisman te verslaan. Bij de triathlon in Enschede dit jaar was Huisman zeven seconden langzamer dan Dolsma op de korte afstand. Er is dus nog van alles mogelijk.

Dirk Jan Moes, Bas Ten Harkel of Martijn Paalman kunnen wellicht voor een verrassing zorgen. Moes, in Nijeveen geboren, heeft zich recent dankzij zijn snelle zwemmen weten te kwalificeren voor het WK Triathlon voor Studenten op 28 juni in Turkije. Moes is er alles aan gelegen om zaterdag goed voor de dag te komen. Ten Harkel was kort geleden al winnaar van de zwemloop in Krimpen aan de Lek zal zich zeker in de kijker zwemmen. Paalman werd dit jaar tweede op de korte afstand in Enschede. Hij liet hier meer dan 80 concurrenten uit binnen en buitenland achter zich.

Bronnen:
Roelof Moes