Yvonne van Vlerken wint IM70.3 Sankt Pölten

SANKT PÖLTEN (AUT) – In haar tweede vaderland heeft Yvonne van Vlerken zaterdag de Ironman 70.3 wedstrijd van Sankt Pölten gewonnen. De Krimpense, die momenteel het grootste deel van het jaar in Oostenrijk verblijft, kwam als zevende uit het water, wisselde na Sandra Wallenhorst als tweede van de fiets en liep de concurrentie vervolgens op achterstand. Wereldkampioene duathlon Erika Csomor eindigde op drie minuten als tweede. Van Vlerken is in voorbereiding op de Challenge Roth en het WK in Almere. Bij de mannen won de Italiaan Massimo Cigana, voor de Zweed Björn Anderson en de winnaar van vorig jaar, Michael Göhner.

Foto: Yvonne wint in Sankt Pölten (foto: Matthias Popp)

Yvonne van Vlerken, sinds begin dit jaar wonend in Vorarlberg, werd ondanks haar al vele grote zeges voor de Oostenrijkse organisatie nog steeds betiteld als ‘darkhorse’. Deze rol beviel haar prima, aangezien ze op deze wijze ook dit keer weer zonder enige druk de wedstrijd tegemoet kon zien. Voor zichzelf had ze als doel gesteld om ten minste haar langjarige duathlon-conculega Erica Csomor (en winnares van vorig jaar) in een rechtstreeks duel te verslaan. Dat lukte nu, al zal Csomor in Roth wellicht revanche trachten te nemen.

Van Vlerken kwam samen met de titelverdedigster uit het water. Het grootste deel van het fietsonderdeel hield zij zich nog rustig. Pas op de laatste lange klim sloeg Van Vlerken genadeloos toe en wist zeer snel een gat te slaan met Csomor en diverse andere concurrentes. Alleen Sandra Wallenhorst kon haar hoge tempo vasthouden, zodoende kwamen deze beide dames gezamenlijk in de tweede wisselzone. Door door een zeer snelle wissel begon Van Vlerken aan de afsluitende halve marathon. In de eerste helft wist Csomor nog iets in te lopen, maar nadat Van Vlerken haar tempo gevonden had trok ze door en noteerde de snelste looptijd. Ze won met een nieuw parcoursrecord en met drie minuten voorsprong op Csomor, die op haar beurt nog net Wallenhorst naar plaats drie kon terug verwijzen.

UITSLAGEN 
IRONMAN 70.3 SANKT PÖLTEN (AUT)

MANNEN -----------------------------
 1 Massimo Cigana    ITA 3.56.12
 2 Bjorn Andersson   SWE 3.56.52
 3 Michael Goehner   GER 3.57.11
 4 Dennis Devriendt   BEL 3.58.54
 5 Alun Woodward    GBR 4.00.26
 6 Jimmy Johnsen    DEN 4.01.01
 7 Markus Fachbach   GER 4.01.59
 8 Dejan Patrcevic   CRO 4.02.18
 9 Francisco Pontano  ARG 4.02.39
10 Florian Stelzle   GER 4.02.56

VROUWEN ----------------------------
 1 Yvonne van Vlerken    4.22.43
 2 Erika Csomor     HUN 4.25.52
 3 Sandra Wallenhorst  GER 4.26.25
 4 Veronika Hauke    AUT 4.32.01
 5 Joan Bláfoss     DEN 4.35.07
 6 Reka Brassay     HUN 4.35.57
 7 Edith Niederfriniger ITA 4.41.03
 8 Eva Novakova     CZE 4.41.43
 9 Simone Fürnkranz   AUT 4.45.08
10 Johanna Schicker   GER 4.46.12

Bronnen:
Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Yvonne van Vlerken