UPC Triathlon Team gepresenteerd

ALMERE – Stichting Top Triathlon Almere heeft een tweejarig contract gesloten met kabelbedrijf UPC Nederland. Door dit partnerschap is er voor de stichting de mogelijkheid ontstaan om een nieuw triathlonteam op te zetten. Het team zal gaan uitkomen onder de naam UPC Triathlon Team, en bestaat uit de atleten Jeroen Schenk, Tjardo Visser, Maikel Zuijderhoudt en Merijn Schuurman. Zij kwamen al uit voor de Stichting. Het team wordt aangevuld met Martijn Boot en Thomas Naasz.

Het UPC Triathlon Team heeft met dit team vier atleten uit de top-18 van het NK 2007 en daarnaast de nummer drie en vier van het NK junioren 2007 binnen zijn gelederen. Met deze atleten is er een mooie basis gelegd voor een zeer succesvol triathlonteam. In de toekomst hopen Merijn en Jeroen, die naast atleet in het team ook het management voor hun rekening nemen, het team verder te kunnen uitbreiden met nog meer talentvolle Almeerse Atleten. Frank Heldoorn is als trainer van het team aangesteld en zal de atleten begeleiden met schema’s.

Met deze formatie is er een echt topteam opgezet dat voldoet aan de doelstelling van de stichting, namelijk omalentvolle Almeerse triatleten die bovengemiddeld niveau presteren de gelegenheid te geven zich te ontwikkelen tot triatleten op topniveau.

Bij UPC kunnen zij zich hier volledig in vinden: “UPC Nederland draagt Almere en de triathlon een warm hart toe. Niet alleen is Almere een belangrijke gemeente in ons verzorgingsgebied, ook zijn we dit jaar voor de vijfde keer hoofdsponsor van de UPC Holland Triathlon. De Stichting Top Triathlon Almere streeft ernaar om Almere nog meer eer aan te doen als triathlon-hoofdstad van Nederland. Daar zijn we het van harte mee eens en daarom zijn we trots op de samenwerking met dit jonge, ambitieuze topteam,” aldus Ronald van der Aart, manager public relations van UPC Nederland.

De atleten worden vanaf dit seizoen begeleid door Frank Heldoorn, de veelvoudig Nederlands kampioen op de lange afstand, winnaar Lanzarote Ironman tevens tweevoudig top-10 finisher tijdens de Ironman Hawaii en tegenwoordig bondscoach voor de lange afstand selectie, gaat de atleten begeleiden met schema’s.

De atleten staan dit seizoen aan de start van diverse wedstrijden in binnen- en buitenland met natuurlijk voor de senioren als hoogte punt van het seizoen de UPC Holland Triathlon. Op 29 augustus zullen Tjardo Visser en Maikel Zuijderhoudt meedoen aan de scholierentriathlon, op 30 augustus staan Jeroen Schenk en Merijn Schuurman aan de start tijdens de Classic long distance en tot slot op zondag 31 augustus Thomas Naasz en Martijn Boot op het WK Long Distance in Almere.

Verder heeft de stichting naast UPC nog een aantal sponsors bereid gevonden het team te ondersteunen: Thermen La Mer, Internet Direct, Be Active, Saucony, Run2Day, Apollo Almere, On – Demand, Budgettaxi.nl, Sinner eyewear, Profile van der linde, Protech sportvoeding, Grand Café de Compagnie en Datamail.

Bronnen:
Merijn Schuurman, Stichting Top Triathlon Almere