Nederlands Studentenkampioenschap wederom in Utrecht

UTRECHT – De Stichting Studenten Triathlon (SST) heeft besloten om ook dit jaar het Nederlands Studentenkampioenschap in Utrecht te laten plaatsvinden. In tegenstelling tot de afgelopen twee jaar zal het kampioenschap dit jaar voor de heren over de Olympische Afstand gaan. Het nieuwe parcours in Utrecht, rondom het Veilinghaventerrein nabij de Jaarbeurs, maakt dit mogelijk. De dames strijden – net als voorgaande jaren – op de achtste triathlon om de titel Nederlands Studentenkampioen.

De organisatie in Utrecht laat weten blij te zijn met deze toekenning. Bij monde van Harry Boerma, PR-man van de organiserende vereniging Hellas, zegt de organisatie het als een blijk van waardering te zien dat de stap naar de binnenstad en het opschalen van het evenement met een OD ook gewaardeerd wordt door de SST. Hij hoopt ook op extra deelnemers vanuit de verschillende studentensteden.

Het is nog niet duidelijk of de winnaars van vorig jaar, Diederik Scheltinga en Marjolein Ros, hun titels zullen verdedigen. Scheltinga verblijft momenteel in Afrika voor de opnamen van een TV-programma, dat later dit jaar te zien zal zijn. Cesar Beilo, vorig jaar tweede en dit jaar deelnemer aan het Wereld Studentenkampioenschap, heeft zich al wel ingeschreven.

Studenten die zich willen inschrijven voor het NSK kunnen dat bij hun reguliere inschrijving aangeven. Ook moeten ze op de wedstrijddag hun collegekaart op verzoek tonen bij het afhalen van het startnummer. De organisatie stelt in ieder geval 25 startplaatsen ter beschikking. Het aantal inschrijvingen loopt de laatste weken flink op. Momenteel zijn er nog ongeveer 100 startplaatsen beschikbaar.

Bronnen:
Triathlonvereniging ‘Hellas’, Utrecht