Ironman Brazil: Eduardo Sturla en Fernanda Keller

FLORIANOPOLIS (BRA) – Twee Zuid-Amerikaanse winnaars kende de Braziliaanse Ironmanwedstrijd van zondag. Bij de heren heroverde de Argentijn Eduardo Sturla de titel die hij in 2001 al een keer eerder pakte. En bij de dames ging de winst naar het gastland, in de persoon van Fernanda Keller. Keller als gevolg hiervan nu verzekerd van haar 21e deelname aan Hawaii.

Beide winnaars hadden een aanzienlijke inhaalrace achter de rug. Sturla kwam na een relatief traag zwemonderdeel als gevolg van twee gebroken botjes in zijn rechterhand. De inmiddels 44-jarige Keller kreeg zwemmend maar liefst 15 minuten aan de broek. Op de fiets kwamen de uiteindelijke winnaars goed op stoom. Dankzij de snelste fietstijden Keek Sturla na het fietsen aan tegen 7,5 minuut op Benjamin Sanson, en Keller tegen 9 minuten achterstand op Hillary Biscay. Lopend konden beide het karwei gedecideerd afmaken. Sturla en Keller wisten op de marathon de koplopers bij te halen en vervolgens een marge van rond de tien minuten op te bouwen. Bij de heren moest de moegestreden Sanson uiteindelijk ook Olaf Sabatschus nog laten passeren.

UITSLAGEN 
IRONMAN BRAZIL

MANNEN -----------------------------
 1 Eduardo Sturla    ARG 8:28:21
 2 Olaf Sabatschus   GER 8:38:56
 3 Benjamin Sanson   FRA 8:41:32
 4 Petr Vabrousek    CZE 8:53:55
 5 Raul Furtado     BRA 8:55.01

VROUWEN ----------------------------
 1 Fernanda Keller   BRA 9:42:50
 2 Kelly Lear-Kaul   USA 9:52:40
 3 Hillary Biscay    USA 9:56:08
 4 Ladislava Cisarovska CZE 10:06:10
 5 Kristin Lie     NOR 10:07:50 

Bronnen:
Ironman Live