Weer een triathlonfoto in de prijzen

AMSTERDAM – Wederom is er een triathlongerelateerde foto in de prijzen gevallen. Was de fotoserie van Jiri Büller in januari goed voor een tweede plaats bij de Zilveren Camera 2008 (de nationale prijs voor persfoto’s), nu is een foto van de Duitse triathlonfotograaf Frank Wechsel als tweede geëindigd bij de World Press Photo 2008 in de categorie ‘sport’. De bewuste foto “Zwemmers bij triathlon World Cup” is genomen bij de mannenwedstrijd van de World Cup op Rhodos, vorig jaar oktober. De opname is onder water genomen, vanaf een diepte van vijf meter.

De komende maanden reist de tentoonstelling met de winnende foto’s nog de wereld over. De aftrap is in Amsterdam: vanaf 29 april tot 22 juni zullen de foto’s te bezichtigen zijn in de Oude Kerk.

Bronnen:
World Press Photo