Horst maakt zich op voor EK Powerman duathlon

HORST a/d MAAS – Komende zondag zal vrijwel de complete wereldtop uit de duathlonwereld aan de start verschijnen van Powerman Holland om te strijden voor de Europese en Nederlandse titels duathlon lange afstand. Favorieten voor de eindzege bij de mannen zijn de Belg Joerie Vansteelant en de Zwitser Ronnie Schildknecht. Zij moeten onder meer afrekenen met Armand van der Smissen en Wim Nieuwkerk.

Bij de vrouwen zijn er drie Nederlandse dames die voor een toppositie gaan: Yvonne van Vlerken, Mariska Kramer en Maud Golsteyn. Uit het buitenland krijgen zij zware concurrentie Michelle Parsons, Nicole Klingler en de Deense Eva Nyström.

Vorig jaar was Horst aan de Maas gastheer van het Wereld Kampioenschap, met de Hongaarse Erika Csomor en de vorig jaar tragisch overleden Belgische superatleet Benny Vansteelant als kampioenen.

Bronnen:
John Raadschelders
Powerman Holland