Ook Maud Golsteyn gaat solo verder

SELFKANT (GER) – Ook Maud Golsteyn dit komend seizoen geen deel meer uit van hwet Triathlon Top Team Limburg. Net als Birgit Berk heeft de regerend Nederlands kampioene duathlon de samenwerking met het team verbroken omdat ze een andere visie heeft op topsport. Ze gaat nu door met een aantal privésponsors. Golsteyn deed afgelopen weekeinde nog mee aan het NK 10km in Schoorl, waar ze een negende plek behaalde.

Golsteyn beleefde vorig seizoen haar internationale doorbraak met een zesde plek op het EK. De 27-jarige Golsteyn beschouwt de breuk met het Triathlon Top Team Limburg als een logische stap. “Ik heb drie jaar lang met veel plezier deel uit gemaakt van het team. Als je als atleet echter goed presteert en op internationaal niveau wil meedoen, verwacht je van een team dat het meegroeit. Dat heeft Triathlon Top Team Limburg in mijn geval niet gedaan. Ik heb gelukkig een aantal andere sponsors gevonden die wel in mij willen investeren.”

Het Triathlon Top Team Limburg bestaat momenteel uit Nederlands kampioen Bas Diederen, Luc van Es, Jordi Meulenberg en duatlete Anne Kwist.

Bronnen:
Losse Veter