Anne Kwist en Wim van de Wielen winnen openingswedstrijd 2008

VLISSINGEN – De openingswedstrijd van dit jaar, de zwemloop van Vlissingen, is zondag gewonnen door de Belg Wim van de Wiele en de Thoolse beloftenkampioene van Nederland Anne Kwist. Vooraf hadden de meeste toeschouwers bij de drieëntwintigste editie hun geld gezet op een zege van Remy Vasseur. Van de Wiele en Vincent Böhm verwezen hem echter naar de derde plaats.

In zijn eigen Vrijburgbad moest Vasseur het tempo maken met een heel treintje deelnemers achter zich. In de baan naast hem gingen Vincent Böhm en Sjoerd Veltman net iets sneller, zodat ze eerder aan het lopen konden beginnen. Böhm hield de kop vijf kilometer vast, maar werd daarna in de kraag gevat door Van de Wiele. Vasseur had kennelijk te veel gegeven en kon zijn loopkwaliteiten niet meer uitbuiten. Van de Wiele won, Böhm volgde op een halve minuut en Vasseur moest ruim een minuut prijs geven.

Bij de vrouwen had Kwist had, met een nagenoeg even snelle zwemtijd als Vasseur, weinig moeite om vervolgens de zege binnen te halen en haar winst van vorig jaar te prolongeren.. Ze finishte op de twaalfde plaats overall, ruim voor Terèse van Lare en Cornelia Roth.

Het loopparcours was zo’n 500 meter korter dan in voorgaande jaren, hetgeen de snelle eindtijden – ook in de breedte – verklaart.

UITSLAGEN 
ZWEMLOOP VLISSINGEN

MANNEN -----------------------------
 1 Wim van de Wiele  BEL 44.03
 2 Vincent Böhm       44.32
 3 Remy Vasseur       45.19
 4 Arnout Volckaert  BEL 45.28
 5 Cesar Beilo       46.19
 6 Sjoerd Veltman      47.13
 7 Jurgen Danen       47.21
 8 Marc Riemens       48.49
 9 Jan Vaardegem      49.48
10 Gerd vd. Vinden     50.39

VROUWEN ----------------------------
 1 Anne Kwist        51.17
 2 Terese van Lare    1.00.52
 3 Cornelia Roth     1.02.28

Bronnen:
Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Sjaak Sinke
Werkgroep Triathlon Zuidwest Nederland