Mariska Kramer pakt Powerman Geel; Armand van der Smissen maakt rentree

GEEL (BEL) – Mariska Kramer heeft weer een grote zege te pakken. Twee jaar terug won ze de Ironman van Nice, zondag was ze de snelste op de Belgische Powerman in Geel. De Friezin wist in de slotfase de sterk fietsende Deense Pia Michelle Folsing te passeren. Kramer was de sterkste loopster in Geel. Al na de aanvangs-run nam ze de leiding. Ze achterhaalde haar concurrente op het tweede looponderdeel. Maud Golsteyn werd vierde.

Bij de mannen waren de gebroeders Vansteelant heer en meester. Lang deden ook de Nederlandse topduatleten Wim Nieuwkerk en Armand van der Smissen mee om de resterende podiumplaats. Van der Smissen, die deze wedstrijd in zijn topjaar 2005 wist te winnen in een rechtstreeks duel met Super Benny, viel op het tweede loopnummer nog ver terug. De verwachtingen voor de Tilburger waren echter bescheiden. Het was weer zijn eerste wedstrijd op topniveau sinds vier maanden. Tijdens het WK Powerman in Horst waar hij toch nog als zevende finishte, scheurde hij zijn hamstring. Trieste familieomstandigheden zorgden er verder voor dat zijn motivatie in juni tot een heel laag pitje wegzakte.

Een maand geleden pakte de Nederlands kampioen de draad weer serieus op en na twee loopwedstrijden werd Geel de plaats van de rentree. Na de eerste run wisselde van der Smissen als twaalfde, bijna 2 minuten achter de Brit Rafael Baugh, in gezelschap van trainingsgenoot Wim Nieuwkerk. Gezamenlijk reden de Brabanders naar voren, waarna ze samen met Nielsen in de posities drie tot vijf aan de tweede run begonnen, inmiddels op een kleine vijf minuten van de gebroeders Vansteelant. Daar waar Nieuwkerk knap standhield en met een vierde plaats zijn eerste top-10 klassering in een Powermanwedstrijd behaalde verloor van der Smissen nog veel terrein en finishte hij uiteindelijk als elfde.

UITSLAGEN 
POWERMAN GEEL (BEL)

MANNEN -----------------------------
 1 Benny Vansteelant  BEL 2.32.49
 2 Joeri Vansteelant  BEL 2.33.16
 3 Aksel Nielsen    DEN 2.37.13
 4 Wim Nieuwkerk      2.38.09
 5 Jeremy Boulogne   BEL 2.39.29
 6 Peter Bech      DEN 2.39.43
 7 Matt Moorhouse    GBR 2.39.48
 8 Oliver Mott     GBR 2.40.05
 9 Johan Schoors    BEL 2.40.09
10 Jeroen Maetens    BEL 2.40.15

VROUWEN ----------------------------
 1 Mariska Kramer      2.58.17
 2 Pia Michelle Folsing DEN 2.58.47
 3 Michelle Parsons   GBR 2.59.30
 4 Maud Golsteyn      3.02.10
 5 Susanne Svendsen   DEN 3.02.57
 6 Felicity Hart    GBR 3.04.07
 7 Veerle D'Haese    BEL 3.05.04
 8 Christel van Eesbeek BEL 3.10.20
 9 Mieke Depoortere   BEL 3.13.16
10 Martine Van Hoolant BEL 3.18.29

Bronnen:
Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Armand van der Smissen
Powerman Belgium, Geel